Vi bruger Cookies!     

         
 X     
tabasco
 


Agat (sort)

Agatens budskab er: Se at komme i gang - hvad venter du på - kan du så komme af sted. Den styrker vores maskuline energi, giver inspiration og handlekraft. Den skubber dig i gang, du kan ikke få lov til at forholde dig passivt, når du arbejder med denne sten. Det er nu, du skal tage dig sammen og få gjort noget ved dine drømme og fantasier. Det er nu, de skal planlægges og føres ud i livet. Sort Agat er god til at skabe ændringer til det positive i dit liv.

Bærer du en Agat, vil du kunne tænke hurtigt og klart, og mediterer du på Agaten, vil du efterhånden blive bedre i stand til at udtrykke dig verbalt. Du vil opnå en stor styrke, hvis du bærer en Agat.Amazonit

Amazonit skaber balance i dit indre. Får dig til at indse, hvad der er dårlige vaner og hvordan de kan nedbrydes. Den hjælper med at sætte navn på dine behov og at formulere dem over for andre.

Det er en kraftfuld og magtfuld sten, der gør dig opmærksom på dine dårlige vaner, dine selvdestruktive tanke- og handlemønstre, samtidig med at den hjælper dig til at forstå, hvordan du kan ændre dem.

Amazonittens energi handler om frihed, respekt og at finde sin egen plads på jorden. Arbejder du koncentreret med Amazonitten, vil den hjælpe dig med at trænge ind bag ved din egen overflade, og sætte navn på dine behov og ønsker, samt give dig mod til at formulere dem overfor andre. Du bliver bedre i stand til at lytte til din indre stemme og til at kunne sige til eller fra.

Stenen er også god for dig, der aldrig lader dine følelser løbe af med dig, som kontrollerer og planlægger hele tilværelsen. Du får mod til at give slip og være spontan; at flyde med livet og se, hvad der sker.

Amazonit har en gavnlig indflydelse på blærelidelser, stofskiftelidelser, gigt, maveproblemer og alle former for spændinger, især kæbespændinger, nakkespændinger, spændinger i hoved og i skuldrene.


 

Ametyst

Ametyst giver mod til at turde tage store beslutninger. Du får åndelig inspiration og den styrker dine visionære sider. Du får lettere ved at omsætte store tanker og ideer og den skulle beskytte mod dårlige energier og siges at befordre ægteskabelig lykke. Ametyst virker rensende og beroligende på krop og sind.

Den beroliger et nervøst gemyt og dæmper et voldsomt temperament. Ametyst lægger en dæmper på alle stress- og affekttilstande, og får dig til at vende blikket indad, for at søge efter den egentlige årsag til din uro.

Ametyst lærer os ydmyghed, respekt og tillid overfor universet. 

Skal du ud blandt mange mennesker, mange vibrationer - så læg Ametyst i lommen, den beskytter mod dårlige energier. Er du meget sensitiv over for alt, hvad der foregår omkring dig, så er ametysten måske din sten.

God mod hovedpine, migræne, hudlidelser, feber og mave-tarm problemer på grund af dens rensende effekt. Virker afstressende og anbefales mod søvnløshed og mareridt. Ametyst har også en god effekt på nakkespændinger, hvis den placeres her. 


 

Bjergkrystal

Bjergkrystal symboliserer menneskets vækst, sandhed, visdom, overblik, ro og harmoni. Den skaber energi og åbner op for det gode og positive. Stimulerer vore intuitive evner og afbalancerer yin og yang. Den indeholder alle regnbuens farver, derfor er dens virkning mangesidet, og den kaldes også "stenen over alle sten". Bjergkrystallen åbner den fysiske såvel som det psykiske og spirituelle gennemstrøm. Den er et meget præcist og følsomt instrument, som forstærker energierne i og omkring os. I lighed med linser fokuserer den energien, forstærker den og gør den mere præcis. Kan bruges overalt på kroppen. Ved at bære den, arbejde med eller meditere på denne krystal, kan du blive en del af dens energi - det hvide healende lys. Bjergkrystal med Ametyst og Hæmatit er Heaven and Earth - afbalancerer både krone- og rodchakra.

Bjergkrystal er generelt healende ved alle fysiske og psykiske ubalancer, og er let at "kode", da den "rummer" alle krystaller og forstærker alle andre krystaller og stens energier. Med sine terminationer (spidser), er den utrolig god til at fokusere alle former for energier i den retning terminationerne peger. Den siges at bringe stjernernes energi ind i sjælen.

Den gør det lettere at modtage informationer fra både lærere, undervisere og healere. Giver dig mulighed for at udnytte dine talenter og muligheder fuldt ud. Kan bruges til at omdanne tanker til lyd.

Den er god til at rense et rum for al uvelkommen og dårlig energi. Modvirker statisk elektricitet. God mod jord- og vandstråling.

Bjergkrystal bruges også til at lave penduler. For at lave dit eget pendul skal du vedhæfte en Bjergkrystal til en sølvkæde, hvor spidsen af ædelstenen peger nedad.

Ryd dit sind og beslut, om et sving i urets retning betyder et ja eller nej-svar på alle spørgsmål. Stil så et spørgsmål, og afhængigt af om pendulet svinger med eller mod uret, vil du have dit svar.


 

Hæmatit (Blodsten)

Den er god at anvende ved stærke menstruationer, blodmangel og sår. Hæmatit er en meget maskulin sten, der giver styrke og udholdenhed. Dens energi relaterer til rodchakraet, og det er da også en meget jordforbindende sten, der giver varme og energi. Blodstenen kræver handling af sin ejer, men den giver også mod og handlekraft, så vi kan realisere vore drømme.

Hæmatit har en stærk, positiv indvirkning på blødninger af enhver slags, og er blevet brugt til at ligge på sår og til behandling af blodsamlinger og bylder. Den styrker blodomløbet, dens magnetiske evner er god for blodkredsløbet. Magnet armbåndet siges at være god ved lidelser som hovedpine, stress, vejrtrækningsproblemer, muskelsmerter og dårligt kredsløb. Endvidere omtales dårlig fordøjelse (tarm), gigt og rheumatisme. Mange mennesker mener sig smertefri, når de går med magnet armbånd.

I følge overleveringer skulle den hjælpe på hjerteuro, kramper i benene, nakkespændinger og rygsmerter. Sammen med Ametyst er den god mod søvnløshed.


 

Karneol

Den giver dig ro, tryghed og harmoni, og giver dig livsmodet tilbage, hvis du er kørt fast, føler dig doven, stresset, uinspireret, genert, tilbagetrukket og hæmmet. Her vil stimulering af harachakraet med Karneol virke som et velkomment spark bagi, samt styrke din kreativitet.

Har du meget uro omkring dit pandechakra (det tredje øje), hvis du er for meget i dit hoved, så læg Karneolen på dit pandechakra. Den orange farve giver modvægt til den indigo, som er pandechakraets farve, og vil hjælpe dig med at slappe af og blive grounded. 

Den kan bruges ved menstruationssmerter og stærke blødninger. Lav en drikke-essens og tag den gennem en periode. Smerter kan undgås, hvis du få dage før menstruation går rundt med en karneol over dit harachakra og drikker essensen. Skulle der alligevel opstå smerter, så læg karneolen på.

Karneolen har også en blodrensende effekt og kan bruges ved blodforgiftning og infektioner. Hjælper også på impotens og mundbetændelse.


 

 

Malakit

Malakit opløser indestængte følelser og spændinger. Malakit er en meget stærk sten, hvis energi graver sig dybt ned i dine fortrængte følelser, sorg, angst, jalousi, afmagt og vrede, den trækker disse følelser frem i bevidstheden, så de kan blive forløst.

Den løser op for længslen og glæden og bringer vort virkelige jeg frem til overfladen. Den hjælper dig til at lægge den facade, mange af os ofte gemmer sig bag. Den vil vise dig sandheden om dig selv.

En powersten som giver fornyet energi og sætter dig i forbindelse med glæden i dit indre. Den løser op for længslen og håbet, den lærer dig at finde din indre styrke og lade din livsglæde være rodfæstet i dig selv.

De indestængte følelser, den knude man kan føle i solar plexus efter f.eks et skænderi, kan opløses ved at bruge malakitten.

Malakit er god for immunsystemet og bronkitis. Den fremmer kroppens healings proces, og opløser smerter eller spændinger i kroppen. Læg den på det smertefulde sted, og du vil opdage, at den langsomt absorberer dine smerter. Malakitten kan blive mat og tabe noget af sin farve, når den bruges ved sygdom, så husk at rense den grundigt bagefter.


 

Månesten

Månesten fremmer den spirituelle kontakt og hjælper os med at klarlægge vores mål og vælge rigtigt. Den beskytter vores underbevidsthed og hjælper os med at tiltrække tingene i den rigtige rækkefølge.

Månestenen er en meget feminin sten, så ønsker man kontakt med sine kvindelige energier, er den god.


Hvor andre sten bringer tingene op til overfladen, healer og styrker Månestenen. Den glatter ud og efterlader dig med en tryg og god følelse. Den er som en beskyttende engel, der vogter over porten til din underbevidsthed, og beskytter dig mod dine egne følelser, så tingene kommer i den rækkefølge, som du kan klare dem.


Månestenen gør dig fredfyldt og harmonisk og sætter dig dermed bedre i stand til at udvikle dig spirituelt. Den sættes i forbindelse med ærkeenglen Gabriel, og man kan bede ham om hjælp, når man arbejder med sin Månesten.


Månestenes energi relaterer til halschakra, hvor den hjælper dig til at kommunikere dine følelser ud. Den hjælper dig til at åbne mere op og til at sætte grænser. Månestenens energi giver dig styrke til at turde tage hul på ophobede, tilbagetrængte følelser.


Den kan bruges ved alle ”kvinde problemer” som menstruationssmerter, hormonale ubalancer, udebleven menstruation, klimakterielle problemer, og har ry for at give frugtbarhed. En drikkeessens er også god. Månestenen indeholder Moderenergi.Obsidian (snefnug)

Denne sten er rigtig god, hvis man har svært ved at beslutte sig i en eller anden sag. Sid stille med den og mærk, hvordan løsningen på konflikten kommer til dig. Der er lys i mørket, og du har mod til at gå mod det. Den forbinder sort med hvid og forener alt i vores liv, vores fysiske, psykiske, mentale, sjælelige og åndelige liv. Det er en sten, som dæmper stress og fremmer afklarethed.

Er du i gang med en indre oprydningsproces, hvor du har fået alle fortrængninger frem til overfladen, men lige mangler det sidste skub for at kunne give helt slip, så prøv en Snefnug obsidian. Den hjælper dig til at kunne give slip på sårede følelser, og løser op for tilbageholdt vrede og bitterhed.

Snefnug obsidian hjælper dig til at sætte de rigtige mål i livet og nå dem. Den skaber en god jordforbindelse og giver dig kontakt til meningen med dit liv.

Det er en meget forløsende sten, som du kan bruge til alle de processer, hvor du trænger til at give slip, f.eks. i en afvænning. Til at lette forstoppelse, tvangstanker, spændinger i nakke, hals, hoved, ryg og mave, til at afhjælpe trøstespisning og alle former for spændingstilstande og gigt. Renser giftstoffer fra leveren og styrker kredsløbet.


 

 

Røgkvarts

Røgkvarts er en af de få mørke sten, der lader lys passere, og da farven sort er forbundet med rodchakraet, er den en af de mest effektive til at rense og stimulere dette. Røgkvarts har en rensende og stimulerende indflydelse på din jordforbindelse. Den renser ud i negative følelser forbundet med din eksistens her på kloden, ligesom den holder dig på jorden, og hjælper dig til at være til stede i den virkelighed, der er din her og nu.

Røgkvarts symboliserer renselse. Den renser os for enhver urenhed, psykisk som fysisk. Røgkvarts er velegnet til at rense os for negative tanker og følelser, angst, depression, en hvilken som helst indestængt følelse. Den trækker lyset ind i smertefulde områder, så du kan få sluppet de følelser, der har forårsaget smerten.

Røgkvarts er også velegnet til at rense luften mellem mennesker, der har været på kant med hinanden. Den er desuden effektiv til at rense et rum, den virker som en støvsuger - det gælder også mht. at rense destruktive energier i bl.a. huse.

Røgkvarts har en gavnlig indflydelse på forstoppelse og ved problemer i mave-tarm området. Den vil rense dig for det, du holder på. Rodchakraet er også forbundet med anus, og afføringen er vor affald, vor evne til at give slip. Røgkvartsen forbinder os med jorden, den er god for depressive mennesker, der går omkring i en ”glasklokke”. For modløse er den en effektiv måde at komme tilbage til virkeligheden på.


 

 

Sodalit

Sodalit er en stærk og igangsættende sten, der hjælper dig med at overskride grænser og afprøve dine visioner. Den hjælper dig med at slippe frygt og skyld, og giver mod til at møde det nye. Den giver det sidste skub, for at komme i gang med at føre dine ønsker ud i livet. Du får overblik og tillid til dine egne ressourcer og evner. Du bliver bedre til at kommunikere, til at sætte grænser og til at sige både til og fra.

Afbalancerer dine mandlige og kvindelige energier.

Den styrker lymfesystemet. God mod eksem, allergi, fedme, krampe, gigt, halsbetændelse og katar. Ved diverse halsproblemer, prøv at ligge stenen på halscentret og mærk, hvordan den beroliger og heler halsen; giver klarhed over, hvorfor du er blevet syg.


 

 

Tigerøje

De gyldne farver relaterer Tigerøje til kronechakraet, de gule til solar plexus og de mørkebrune til rodcentret. Det er en sten, der kan hjælpe os til at få ”øje” på tingene, som de er, den giver os derved mulighed for at gøre noget ved dem. At den også virker ind på rodcentret betyder, at vi bevarer jordforbindelsen.

Den fremmer overblik, klarhed, mod, personlig styrke og skarpsindighed. Den får sandheden frem og hjælper med til at se og forstå egne fejl. Den beskytter mod udefra kommende farer og giver mod til at fortsætte, selvom tingene kan se dystre ud. God ved indlæringsvanskeligheder og manglende koncentration. Den samler spredte og detaljerede informationer.

Tigerøje giver stabilitet og drivkraft. Disciplinerer seksualiteten og det følelsesmæssige i livet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdateret 24/01/2013

Besøg  
286765